G7-landene ber om humanitær pause på Gazastripen

G7-landene slutter opp om USAs forslag om en humanitær pause i krigshandlingene på Gazastripen slik at det kan fraktes inn nødhjelp til innbyggerne der.

G7-landenes utenriksministre ber om humanitære pauser for å bringe inn nødhjelp og gi sivile anledning til å flykte fra de israelske angrepene mot Gazastripen. Fra venstre EUs utenriksminister Josep Borrell, Storbritannias utenriksminister James Cleverly, Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, USAs utenriksminister Antony Blinken, Japans utenriksminister Yoko Kamikawa, Canadas utenriksminister Mélanie Joly, Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna og Italias utenriksminister Antonio Tajani. Foto: AP / NTB
G7-landenes utenriksministre ber om humanitære pauser for å bringe inn nødhjelp og gi sivile anledning til å flykte fra de israelske angrepene mot Gazastripen. Fra venstre EUs utenriksminister Josep Borrell, Storbritannias utenriksminister James Cleverly, Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock, USAs utenriksminister Antony Blinken, Japans utenriksminister Yoko Kamikawa, Canadas utenriksminister Mélanie Joly, Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna og Italias utenriksminister Antonio Tajani. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

G7-landenes utenriksministre var onsdag samlet til møte i Tokyo, og Israels krigføring på Gazastripen var tema.

I en kunngjøring kritiserer de Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober og anerkjenner Israels rett til å forsvare seg selv. Det understrekes at dette må skje i henhold til folkeretten.

Utenriksministrene ber om «øyeblikkelig handling» for å bringe inn nødhjelp til den beleirede sivilbefolkningen på Gazastripen, som den siste måneden har vært under massive israelske angrep.

Ministrene uttrykker videre støtte til «humanitære pauser og korridorer for å gjøre det lettere å bringe inn akutt nødhjelp, gi sivilbefolkningen anledningen til å flykte og sikre løslatelse av gisler».

Iran advares mot å støtte Hamas i krigen mot Israel.

G7-landene fordømmer i kunngjøringen også «økningen i ekstremistisk bosettervold mot palestinere» på den okkuperte Vestbredden.

Dette «er uakseptabelt, undergraver sikkerheten på Vestbredden og truer utsiktene til varig fred, heter det.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer