USAs finansminister Steven Mnuchin (til høyre) hilser på sin saudiarabiske motpart Mohammed al-Jadaan under gruppebildet på avslutningen av G20-finansminstrenes møte i Fukuoka. Foto: AP / NTB scanpix
USAs finansminister Steven Mnuchin (til høyre) hilser på sin saudiarabiske motpart Mohammed al-Jadaan under gruppebildet på avslutningen av G20-finansminstrenes møte i Fukuoka. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

G20-landene møtes

G20-finansministre: Alle midler skal tas i bruk for å sikre økonomisk vekst

Alle virkemidler skal tas i bruk for å beskytte veksten i verdensøkonomien fra å bli påvirket av handelskonflikter, slår G20-landenes finansministre fast.

Publisert

Handelsministrene fra G20-landene møttes i Tsubuka i Japan lørdag og søndag for å diskutere handel og digital økonomi, mens finansministre og sentralbanksjefer var samlet i Fukuoka.

Finansministrene tok til orde for å ta i bruk alle politiske virkemidler som trengs for å beskytte økonomisk vekst fra å bli påvirket av det de kalte økende handelskonflikter og geopolitisk spenning.

De nevnte ikke handelskonflikten mellom USA og Kina direkte, men deltakere på møtet hintet om at dette var hovedbekymringen.

– Vi skal fortsette å håndtere disse risikoene, og vi står klar til å foreta ytterligere grep, heter det i slutterklæringen fra helgens møte mellom finansministrene og sentralbanksjefene i medlemslandene i G20.

Mens finansministre og sentralbanksjefer fra G20-landene var samlet i Fukuoka, satt handelsministrene fra G20 i møte i Tsubuka.

– Vi anstrenger oss for å etablere et fritt, rettferdig, ikke-diskriminerende, gjennomsiktig, forutsigbart og stabilt handels- og investeringsklima for å holde markedene våre åpne, heter det i en uttalelse fra handelsministrene.

Japan skal være vert for G20-møtet i Osaka 28. og 29. juni, der blant annet USAs president Donald Trump skal delta.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.