Fyllingsgraden i Norge markant opp – økte med 4 prosentpoeng i forrige uke

Fyllingsgraden totalt i Norge økte 4 prosentpoeng fra uken før.

VANNKRAFT: Rosskreppfjorden i Sirdal og Valle kommune forsyner Agder med vann. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
VANNKRAFT: Rosskreppfjorden i Sirdal og Valle kommune forsyner Agder med vann. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samlet sett lå fyllingsgraden i vannmagasinene i Norge på 73,4 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 40. Det er en økning på 4 prosentpoeng fra uken i forveien.

Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Normalen de siste 20 årene har vært et nivå på 81,7 prosent på denne tiden av året. Det er magasinene i Øst-Norge som trekker ned.

I Øst-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene. Der lå nivået på 79,35 prosent, opp 3,3 prosentpoeng fra uken før. Forrige laveste nivå der var på 80,41 prosent.

I Sørvest- og Vest-Norge lå fyllingsgraden under det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Sørvest-Norge lå nivået på 59,12 prosent, opp 5,9 prosentpoeng fra uken før. I Vest-Norge lå nivået på 77,22 prosent, opp 4,9 prosentpoeng fra uken før.

I Midt- og Nord-Norge lå fyllingsgraden over det som er normalen for denne tiden av året. For magasinene i Midt-Norge lå nivået på 83,34 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra uken før. I Nord-Norge lå nivået på 87,93 prosent, opp 0,8 prosentpoeng fra uken før.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer