Fylkesordfører vil ha reiseforbud fra områder med mye smitte

Fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), er kritisk til regjeringens nye tiltak. Han mener de istedenfor burde innført reiseforbud, og han får støtte.

Fylkesordfører Tore Onshuus Sandvik Trøndelag mener at regjeringen burde innføre reiseforbud fra områder med høy smitte til områder med lav smitte. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Fylkesordfører Tore Onshuus Sandvik Trøndelag mener at regjeringen burde innføre reiseforbud fra områder med høy smitte til områder med lav smitte. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Sandvik mener at i stedet for strenge tiltak der smitten er lav, burde regjeringen ha satt foten ned for påskeferiens reising på kryss og tvers av landet.

– Det man burde innført, er reiseforbud mellom områder med stor smitte til områder med lite smitte, sier han til Klassekampen, og viser til de strenge innreisekravene ved utenlandsreiser.

– Det er ikke mindre risiko for smitte om viruset snakker norsk og kommer fra Oslo, enn om det snakker svensk eller belgisk.

Han får støtte fra Sp-ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal.

– Smittetrykket i Oslo er nå 50 ganger høyere enn da vi innførte karanteneplikt for innreisende fra land utenfor Norge, konstaterer Vigdenes.

Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap), er også åpen for tanken.

– Utfordringen Sandvik løfter, er det klokt å diskutere, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer