Fylkesmannen: Manglende rutiner bidro til sykehjems­utbrudd i Moss

Moss kommune hadde ikke tilstrekkelige rutiner på plass for å forhindre smitteutbrudd på Orkerød sykehjem i vår, har Fylkesmannen i Oslo og Viken konkludert.

Moss har vært hardt rammet av corona. Nå viser en gjennomgang av Fylkesmannen at kommunen ikke gjorde nok for å forhindre et smitteutbrudd på et sykehjem i starten av pandemien. Foto: Heiko Junge / NTB
Moss har vært hardt rammet av corona. Nå viser en gjennomgang av Fylkesmannen at kommunen ikke gjorde nok for å forhindre et smitteutbrudd på et sykehjem i starten av pandemien. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Flere ansatte og beboere fikk i mars og april påvist corona ved sykehjemmet, og fem coronasmittede beboere døde.

– Etter gjennomgang av virksomheten har kommunen kommet fram til at sykehjemmet på hendelsestidspunktet ikke hadde implementert tilstrekkelige lokale rutiner for å forhindre smitteutbrudd ved Orkerød sykehjem, skriver Fylkesmannen ifølge Moss Avis.

Smitteutbruddet på sykehjemmet kobles til at en coronasmittet ansatt jobbet uten å være klar over at vedkommende var syk og at en pasient som først hadde testet negativt for viruset, siden fikk påvist smitte.

Men situasjonen ble forverret fordi sykehjemmets ansatte ikke var klar over rutinene for smittehåndtering.

– Orkerød kom i en sårbar situasjon hvor deler av personalet ikke hadde tilstrekkelig kunnskap om rutinene for smittehåndtering, sier enhetsleder for sykehjem og omsorgsboliger Gro Gustavsen i Moss kommune.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer