Fylkeslegen oppretter tilsyn mot coronarammet sykehjem i Drammen

Fjell bo- og servicesenter i Drammen har hatt elleve coronarelaterte dødsfall på 18 dager. Fylkeslegen i Oslo og Viken har opprettet tilsyn mot sykehjemmet.

Fjell bo- og servicesenter i Drammen har vært hardt rammet av coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB
Fjell bo- og servicesenter i Drammen har vært hardt rammet av coronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er et alvorlig utbrudd med mange involverte, og da er det nødvendig å følge opp med tilsyn, sier fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen til Drammens Tidende.

Totalt 57 personer tilknyttet sykehjemmet er så langt smittet. Utbruddet på Fjell bo- og servicesenter er det største sykehjemsutbruddet FHI har registrert, skrev NRK mandag.

– Det er et stort utbrudd, og det er veldig alvorlig. På den ene siden er det tragisk med dødsfallene, på den andre siden er det en vanskelig situasjon å håndtere. Når mange i helsetjenesten er smittet, berøres også kapasiteten i kommunens tjenester, sier Skjerven-Martinsen.

Fylkeslegen vil be om en egenvurdering med en hendelsesgjennomgang fra kommunen. Deretter tas det stilling til hvordan saken følges videre opp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer