Fylke fikk avslag på søknad om streikefritak

Vestland fylke fikk avslag på søknaden om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik.

Vestland fylkeskommune fikk avslag på søknaden om fritak fra streiken for lærerne ved åtte videregående skoler som har vært i streik i rundt en måned. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Vestland fylkeskommune fikk avslag på søknaden om fritak fra streiken for lærerne ved åtte videregående skoler som har vært i streik i rundt en måned. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utdanningsforbundet har i stedet bedt fylkeskommunen sende inn søknader om hver enkelt lærer slik det er beskrevet i Hovedavtalen, sier lokallagsleder Bente Myrtveit til NRK.

Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende.

– Situasjonen er svært alvorlig nå. Mange elever har ikke startet skoleåret. Rektorer og helsepersonell har varslet om alvorlige helsekonsekvenser for elever, mens andre er i ferd med å droppe ut av videregående. Jo lenger streiken varer, jo flere elever blir sårbare, sier han.

Over 700 lærere er tatt ut i streik på 21 videregående skoler i Vestland fylke. I barne- og ungdomsskolen i Bergen er 1.100 lærere i streik.

I samråd med fylkesordfører Jon Askeland søkte Lyngedal om dispensasjon for åtte skoler som ble tatt ut i streik mellom 22. og 29. august. Elevene har dermed mistet over 15 prosent av skoleåret, skriver avisen. Opplæringsdirektøren har bedt de tre lærerorganisasjonene om å la samtlige lærere ved de åtte skolene gå på jobb fra mandag.

Lørdag er partene i lærerstreiken i møte hos Riksmekleren.

(©NTB)

TAR AV: Even Sjamel-Rasmussen tar av på Tiktok og Instagram etter å ha lagt ut hysteriske parodier av Erling Braut Haaland. Video: Sjamlifts/ Tiktok og Even Sjamel-Rasmussen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer