Fylke fikk avslag på søknad om streikefritak

Vestland fylke fikk avslag på søknaden om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik.

Vestland fylkeskommune fikk avslag på søknaden om fritak fra streiken for lærerne ved åtte videregående skoler som har vært i streik i rundt en måned. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Vestland fylkeskommune fikk avslag på søknaden om fritak fra streiken for lærerne ved åtte videregående skoler som har vært i streik i rundt en måned. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utdanningsforbundet har i stedet bedt fylkeskommunen sende inn søknader om hver enkelt lærer slik det er beskrevet i Hovedavtalen, sier lokallagsleder Bente Myrtveit til NRK.

Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende.

– Situasjonen er svært alvorlig nå. Mange elever har ikke startet skoleåret. Rektorer og helsepersonell har varslet om alvorlige helsekonsekvenser for elever, mens andre er i ferd med å droppe ut av videregående. Jo lenger streiken varer, jo flere elever blir sårbare, sier han.

Over 700 lærere er tatt ut i streik på 21 videregående skoler i Vestland fylke. I barne- og ungdomsskolen i Bergen er 1.100 lærere i streik.

I samråd med fylkesordfører Jon Askeland søkte Lyngedal om dispensasjon for åtte skoler som ble tatt ut i streik mellom 22. og 29. august. Elevene har dermed mistet over 15 prosent av skoleåret, skriver avisen. Opplæringsdirektøren har bedt de tre lærerorganisasjonene om å la samtlige lærere ved de åtte skolene gå på jobb fra mandag.

Lørdag er partene i lærerstreiken i møte hos Riksmekleren.

(©NTB)

TAR AV: Even Sjamel-Rasmussen tar av på Tiktok og Instagram etter å ha lagt ut hysteriske parodier av Erling Braut Haaland. Video: Sjamlifts/ Tiktok og Even Sjamel-Rasmussen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer