Funnet død etter brann på helseinstitusjon i Lakselv

En person er funnet død etter en brann på en helseinstitusjon i Lakselv i Finnmark tirsdag ettermiddag.

Publisert
Sist oppdatert

– Vi jobber nå med å identifisere den omkomne og varsle pårørende. Den avdøde vil bli sendt til obduksjon, opplyser politiet i Finnmark.

Politiet ble varslet om brannen klokka 17.04 tirsdag ettermiddag.

– Brannen er nå slukket og brannvesenet er på stedet for å kontrollere at brannen ikke blusser opp igjen. Politiet er i gang med å etterforske brannårsaken og det er for tidlig å si noe om den, men det kan se ut som om brannen har startet på rommet der den avdøde ble funnet, sier operasjonsleder John Kåre Olsen i Finnmark politidistrikt.

33 beboere

Det var til sammen 33 beboere på institusjonen da brannen brøt ut. Politiet varslet fort at det var gjennomført evakuering på stedet.

– Nå skal etterforskningen gå i gang, og vi håper å kunne skaffe oss et bilde om hva som har skjedd og hvorfor det tok til å brenne, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser at de ikke har ytterligere informasjon å gi på nåværende tidspunkt.

Satt krisestab

Nettavisa iFinnmark skriver at kommunen har satt krisestab etter brannen på helseinstitusjonen. Ordfører Aina Borch forteller at personalet på institusjonen og kommunens psykososiale kriseteam er satt i arbeid.

– De er i full sving med å håndtere beboere, ansatte og pårørende. Apparatet vårt er i full gang, sier Borch.

Det jobbes også med å finne alternativt bosted for beboerne hvis det blir behov for det.

– Vi har fått melding om at en del av bygget er ubeboelig. Vi har ikke helt oversikt over antallet ennå, men vi jobber på helse for å se hva man vi har internt, men også kartlegge hva vi kan få tak i bosteder ute, forklarer Borch.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer