Fullvaksinert koronapasient døde på sykehus

Sykehjemsetaten i Oslo melder om fire nye koronadødsfall de siste tre ukene. Den ene av de døde var fullvaksinert.

Publisert

To hjemmeboende pasienter er døde på Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB). De ble overført til KCB fra sykehus etter å ha blitt syke med covid-19. De døde lørdag 27. mars og lørdag 3. april, skriver sykehjemsetaten i en pressemelding fredag ettermiddag.

I tillegg er to hjemmeboende pasienter som fikk oppdaget smitte mens de var på innlagt på helsehus, døde etter innleggelse på sykehus.

– Dødsfallene er allerede innrapportert fra sykehus og gjelder 17. mars og 4 april. En av pasientene som er døde, var fullvaksinert, skriver etaten.

I alt er 59 sykehjemsbeboere og sju pasienter på helsehus som hadde korona, døde, enten på sykehjem eller sykehus siden mars i fjor. På Kommunalt Covid-19 behandlingssenter (KBC) er totalt 20 pasienter døde med covid-19.

– Vi merker smittetrykket i Oslo og har nå 81 medarbeidere som er smittet med covid-19. Under halvparten av de ansatte har fått første vaksineringsdose og det er fortsatt en del beboere som av ulike grunner ikke er vaksinert, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten.

66 ansatte i etaten var fredag i karantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer