Fullt kaos i QAnon-leiren etter Biden-innsettelsen

Tilhengerne av konspirasjonsteoribevegelsen QAnon ble sårt skuffet da de så Joe Biden bli innsatt som president onsdag. Nå er bevegelsens framtid uklar.

En QAnon-tilhenger på en demonstrasjon i Olympia i Washington i mai 2020. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB
En QAnon-tilhenger på en demonstrasjon i Olympia i Washington i mai 2020. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Antiklimakset skapte et kaos av forvirring og vantro blant QAnon-tilhengerne, skriver CNN.

Teorien hevder at demokrater, høytstående embetsmenn og skuespillere i Hollywood driver en satanistisk pedofiliring som dekkes over av det statlige sikkerhetsapparatet – den såkalte «dypstaten».

Gjennom hele Donald Trumps presidentperiode har tilhengerne ventet på øyeblikket der Trump skulle sette en stor plan i verk, og medlemmene av pedofiliringen plutselig skulle avsløres, fengsles, og til og med henrettes.

Kastet inn håndkleet

QAnon-tilhengerne hadde et håp om at den store planen skulle settes i verk under selve innsettelsesseremonien. Da Biden erstattet Trump som president kort tid før klokka 18 norsk tid onsdag, var håpet ute. Til og med en av de mest sentrale figurene, Ron Watkins, valgte å kaste inn håndkleet.

– Vi gjorde alt vi kunne. Nå må vi opp med haken og gå tilbake til livet vårt så godt vi kan, skriver Watkins til sine 120.000 tilhengere på Telegram, ifølge Huffington Post.

QAnon-tilhengerne har nå delt seg i to leirer. Noen skriver at de er ferdige med QAnon, andre går i skyttergravene og fremmer nye konspirasjonsteorier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer