Fullsatt kirke tok farvel med George Floyd

Da George Floyd ropte på moren sin, ble han hørt av mødre verden over, sa pastor Mary White i den 46 år gamle afroamerikanerens begravelse tirsdag.

George Floyds eneste forbrytelse var at han ble født svart, sa kongressrepresentanten Al Green under tirsdagens begravelse i Houston. Foto: AP / NTB scanpix
George Floyds eneste forbrytelse var at han ble født svart, sa kongressrepresentanten Al Green under tirsdagens begravelse i Houston. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Rundt 500 mennesker var til stede under den private seremonien i The Fountain of Praise-kirken i Houston i Texas for å følge Floyd til graven.

Floyd døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis i Minnesota 25. mai, noe som utløste store protester mot politivold og rasisme verden over.

Politimannen som holdt et kne på nakken hans i nesten 9 minutter, er siktet for forsettlig drap og har fått sparken, og det samme har tre andre politimenn som var til stede.

Kjente ansikter

Selv om tirsdagens begravelse bare var åpen for familien og spesielt inviterte, ble den strømmet og sendt direkte av TV-kanaler som CNN.

Seremonien var preget av soul- og gospelsang, og i salen satt blant andre Houstons ordfører Sylvester Turner, Hollywood-stjernen Jamie Foxx, borgerrettsaktivister som Al Sharpton og den verdenskjente bokseren Floyd Mayweather, som angivelig tar regningen for begravelsen.

Eneste forbrytelse

Kongressrepresentantene Sheila Jackson Lee og Al Green var blant talerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer