Fulle turister funnet sovende i toppen av Eiffeltårnet

To amerikanske turister ble mandag morgen funnet sovende etter en hard natt på byen i Paris. Overnattingsstedet de hadde valgt? Høyt oppe i Eiffeltårnet.

Selv om flomlyset er på, er Eiffeltårnet stengt om natten. Det stoppet ikke to amerikanske turister, som snek seg forbi sperringene etter en fuktig tur på byen og ble funnet sovende i tårnet neste morgen. Arkivfoto: Erik Johansen / NTB
Selv om flomlyset er på, er Eiffeltårnet stengt om natten. Det stoppet ikke to amerikanske turister, som snek seg forbi sperringene etter en fuktig tur på byen og ble funnet sovende i tårnet neste morgen. Arkivfoto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Sikkerhetsvakter vekket de to ubudne gjestene tidlig mandag morgen da de sjekket tårnet før dørene ble åpnet klokken 9.

Ved 22.40-tiden søndag kveld hadde amerikanerne kjøpt billetter som alle andre, men snek seg forbi noen sperringer på vei ned. De ble funnet på et sted der publikum vanligvis ikke har adgang, mellom andre og tredje nivå i det verdensberømte tårnet.

– De utgjorde ingen åpenbar trussel, sier Sete, selskapet som driver tårnet.

Påtalemyndigheten i den franske hovedstaden sier de to overnattingsgjestene «ser ut til å ha blitt stående fast fordi de var så fulle».

Både brannfolk og spesialister på redningsoperasjoner i høyden ble sendt opp i tårnet for å hente ut de to turistene, som ble tatt inn til avhør. Utkastelsen av de uortodokse gjestene førte til at åpningen av tårnet ble omtrent en time forsinket.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer