Full stopp for den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta, der fredsprisvinner Dmitrij Muratov er redaktør, innstiller all virksomhet til krigen i Ukraina er over.

Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta innstiller inntil videre all publisering. Her er redaktør Dmitrij Muratov under Nobelseremonien i Oslo sist høst. Foto: NTB
Den uavhengige russiske avisen Novaja Gazeta innstiller inntil videre all publisering. Her er redaktør Dmitrij Muratov under Nobelseremonien i Oslo sist høst. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Avisen slettet tidligere i måneden alt innhold om Russlands krigføring i Ukraina, med henvisning til en ny medielov som gjør det straffbart å publisere det Kreml til enhver tid definerer som «falske nyheter».

Muratov opplyste da at avisen ville pålegge seg selv «militær sensur», men fortsette å dekke andre saker.

Avisen har siden fått to advarsler fra det russiske medietilsynet Roskomnadzor og velger nå å stanse all publisering både på papir og nett.

Muratov kunngjorde nylig at han ville auksjonere bort nobelmedaljen og bruke inntektene til hjelpe sårede og syke barn blant krigsflyktningene fra Ukraina.

– Novaja Gazeta og jeg har bestemt oss for å donere Nobels fredsprismedalje for 2021 til det ukrainske flyktningfondet. Det er allerede over 10 millioner flyktninger i Ukraina, skrev han.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer