Full pilot i uniform stanset på Gardermoen

En britisk pilot ble stanset synlig beruset i full uniform på Gardermoen lørdag. Han motsatte seg politiets arrest og blir anmeldt.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet vet foreløpig ikke om piloten nettopp hadde vært i lufta beruset, men de mener han skulle fly som passasjer til Storbritannia da han ble oppdaget.

– Vi jobber på spreng med å finne ut av det, men han er lite samarbeidsvillig så det kan ta tid, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.

Walle sier mannen tilhører et flyselskap som ikke er blant de store passasjerflyselskapene.

– Han hadde på seg full uniform og hadde flydokumenter, så det virket som om han var på jobb. Det var grunnlaget for at vi tok kontakt med ham, og da var han særdeles lite samarbeidsvillig. Han sitter i arresten, og vi tar blodprøver, sier Walle.

Mannen er anmeldt for hindring av offentlig tjenesteperson og ordensforstyrrelse. Han blir trolig også anmeldt for brudd på luftfartsloven.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer