Full krangel etter kollisjon i omstridt havområde

Filippinene fordømmer kinesisk kystvakt etter det de mener var en farlig blokkering av et av deres lasteskip søndag. Lovlig stans av ulovlig frakt, svarer Kina.

Dette bildet fra 4. oktober viser et kinesisk kystvaktskip og et kinesisk militærskip (til høyre) som blokkerer et filippinsk kystvaktskip på vei til Second Thomas Shoal. Foto: Joeal Calupitan / AP / NTB
Dette bildet fra 4. oktober viser et kinesisk kystvaktskip og et kinesisk militærskip (til høyre) som blokkerer et filippinsk kystvaktskip på vei til Second Thomas Shoal. Foto: Joeal Calupitan / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Kina hevder de hadde rett til å stanse et sivilt skip med det de omtaler som «illegale byggematerialer» ment for et krigsskip i Sør-Kinahavet.

De to fartøyene kolliderte, men det er ikke meldt om noen skadde. Filippinene mener kinesisk kystvakt opptrådte «farlig, uansvarlig, ulovlig og i strid med Filippinenes suverenitet».

Skipet var på vei med forsyninger til et grunnstøtt skip fra andre verdenskrig som er omgjort til en militær utpost ved atollen Second Thomas Shoal. De to landene har hatt en diplomatisk disputt den siste tida om havområdet, som Kina ser på som sitt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer