(Foto: Arthur Tintu / Shutterstock / NTB scanpix)
(Foto: Arthur Tintu / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer

Full gass for veteranbilsalg etter norsk avgiftsendring

Bildrømmen til mange bilinteresserte har fått fart i sommer, etter at alle biler eldre enn 20 år nå kan importeres avgiftsfritt i Norge.

Publisert

– Dette har vært en gladpakke til norske bilentusiaster. Mange har åpenbart latt seg friste til å oppfylle bildrømmen sin, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) i en pressemelding.

Hele 59 biler av typen Chevrolet Corvette rullet ut på norsk jord i juli, viser tall fra OFV.

Sportsbilen troner klart øverst på topplista foran Mercedes-Benz SL (21) og Nissan Skyline og Porsche 911 (12).

3,5 prosent av registrerte bruktbiler i juli 2019 var 20 år gamle eller eldre. Til sammenligning hadde biler på mellom 20 og 30 år i 2018 en markedsandel på kun mellom 0,1 og 0,2 prosent.

Før 1. juli gjaldt engangsavgiften alle biler eldre enn 30 år. Endringen var en del av regjeringsplattformen som ble lagt fram i januar i år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.