Full fest i Buenos Aires etter VM-vinnerne landet i hjemlandet

Flyet med det argentinske landslaget har landet i hovedstaden Buenos Aires. I gatene strømmer folk til for å få et glimt av VM-trofeet.

Lionel Messi og resten av laget har landet i Buenos Aires. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB
Lionel Messi og resten av laget har landet i Buenos Aires. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

NTB-AFP

Mottakelsen startet da VM-heltene landet på argentinsk jord 02:40 lokal tid.

Kaptein Lionel Messi var førstemann ut av flyet, og viste umiddelbart fram beviset på lagets suksess i Qatar.

Argentinerne har kommet seg på bussen som skal kjøre dem til treningsanlegget. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB.
Argentinerne har kommet seg på bussen som skal kjøre dem til treningsanlegget. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB. Vis mer

Tusenvis av mennesker har møtt opp langs veien fra flyplassen til det argentinske forbundets treningsanlegg utenfor byen, for å ta imot de nybakte verdensmesterne. Der skal spillerne tilbringe natten før morgendagens parade.

På vei til anlegget blir VM-heltene fraktet i en stor hvit buss med bildet av VM-trofeet og påskriften «Campeones del mundo – verdensmestere».

Argentina vant den spennende VM-finalen 4-2 over Frankrike på straffer. Messi scoret to av Argentinas mål og satte også VM-vinnernes første straffe.

VMs beste keeper, Emiliano Martínez (t.h.), vinket til den oppmøtte fansen på flyplassen i Buenos Aires. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB.
VMs beste keeper, Emiliano Martínez (t.h.), vinket til den oppmøtte fansen på flyplassen i Buenos Aires. Foto: Gustavo Garello / AP Photo / NTB. Vis mer

Messi scoret sju mål i mesterskapet og var naturligvis meget utslagsgivende for at Argentina tok sitt første VM-trofé siden 1986. Etter finalen ble han kåret til VMs beste spiller.

Midtbanetalentet Enzo Fernández (21) ble kåret til den beste unge spilleren i Qatar, mens lagkamerat Emiliano Martínez ble beste målvakt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer