FT: Pfizer/Biontech-vaksinen effektiv mot britisk virusmutasjon

Coronavaksinen utviklet av Pfizer og Biontech er trolig like effektiv mot virusvarianten som først dukket opp i Storbritannia, skriver Financial Times.

Laboratorietester viser ingen vesentlig forskjell i hvordan den britiske virusmutasjonen nøytraliseres hos personer som har fått vaksinen fra Pfizer/Biontech. Illustrasjonsfoto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB
Laboratorietester viser ingen vesentlig forskjell i hvordan den britiske virusmutasjonen nøytraliseres hos personer som har fått vaksinen fra Pfizer/Biontech. Illustrasjonsfoto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB Vis mer
Publisert

Laboratorietester viser at den muterte versjonen kjent som B117 blir nøytralisert av antistoffer i blodet til dem som har fått vaksinen, skriver avisen. Blodet er hentet fra 16 pasienter, som alle er over 55 år gamle og som har fått vaksinen.

Det er «ingen vesentlig forskjell i nøytraliseringen», heter det i en artikkel som ikke er fagfellevurdert ennå.

B117 har flere mutasjoner, noe som har ført til bekymring for om vaksinen ville gi like god beskyttelse mot den nye varianten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer