Frysebokssaken: Tiltalte er strafferettslig tilregnelig

Et svensk rettsråd har fastslått at nordmannen som er tiltalt i den såkalte frysebokssaken, er strafferettslig tilregnelig.

Et svensk rettsråd har fastslått at nordmannen som er tiltalt i den såkalte frysebokssaken, er strafferettslig tilregnelig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Et svensk rettsråd har fastslått at nordmannen som er tiltalt i den såkalte frysebokssaken, er strafferettslig tilregnelig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettsrådets konklusjon støtter opp om en tidligere rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen, som også fastslo at han er strafferettslig tilregnelig.

Det var mannens forsvarer som krevde at rettsrådet også tok stilling til tilregnelighetsspørsmålet.

Mannen er tiltalt for likskjending og millionbedrageri etter å ha oppbevart sin døde samboer i en fryser i flere år. Angivelig hevet han kvinnens pensjon etter at hun døde.

Mannen er ikke tiltalt for drap da obduksjonsrapporten ikke viste noen klar dødsårsak. Hans forsvarer Stefan Lilliebäck har sagt at kvinnen døde av kreft.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer