Frysebokssaken: Nordmannen får kortere straff

Nordmannen som oppbevarte sin døde samboer i en fryseboks i Sverige, er i lagmannsretten dømt til tre år i fengsel – seks måneder mindre enn i tingretten.

Det var 16. mars i år at kvinnen ble funnet død i en fryseboks på en gård i Värmland i Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Det var 16. mars i år at kvinnen ble funnet død i en fryseboks på en gård i Värmland i Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Lagmannsretten kom fram til at selv om den døde kvinnen ble oppbevart på en «ekstremt krenkende måte», reduserer de likevel straffen til tre års fengsel.

– Selv tatt de skjerpede omstendighetene i betraktning, anser lagmannsretten at forbrytelsens samlede straffeverdi er noe lavere enn det tingretten har kommet til, heter det i dommen, ifølge Nya Wermlands-Tidningen.

Den 55 år gamle mannen ble tiltalt for likskjending og millionbedrageri etter å ha oppbevart sin døde samboer i en fryser i flere år i parets bolig. Han tok også kvinnens pensjon etter at hun døde.

Det var 16. mars i år at kvinnen ble funnet i fryseboksen. Et familiemedlem forklarte i rettssaken at de pleide å ha kontakt med kvinnen flere ganger i måneden. Da kontakten opphørte, kom den tiltalte mannen med flere ulike forklaringer på hvorfor hun ikke kunne nås.

I obduksjonsrapporten kom det fram at kvinnen hadde ligget død i fryseren siden januar 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer