Frykter smitte etter helgefesting i parker

Helgens utendørsfesting i Bergen gjør byrådsleder Roger Valhammer (Ap) bekymret for mer koronasmitte.

Byrådsleder Roger Valhammer i byrådet i Bergen er bekymret for en smitteoppblomstring etter en rekke utendørsfester i Bergen den siste tiden. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder Roger Valhammer i byrådet i Bergen er bekymret for en smitteoppblomstring etter en rekke utendørsfester i Bergen den siste tiden. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– Å treffes ute er bedre enn inne, men det går ikke med spontan festival i Nygårdsparken, sier Valhammer til Bergens Tidende.

Han er spesielt bekymret for smitteutviklingen i aldersgruppen 20 til 29 år, hvor det har vært konstatert 95 smittede de siste 14 dagene i Bergen.

– Det vi har sett denne helgen, bekymrer. Samtidig vet vi ikke helt hvordan dette vil slå ut på smittetallene fremover, sier byrådslederen.

Mange bergensere stimlet sammen i byens parker denne helgen. Natt til søndag skal det ha vært opp mot 1.000 personer i Nygårdsparken, enda flere enn kvelden før. Det samme skjedde helgen i forveien.

Mandag avgjør byrådet om de lokale smitteverntiltakene fortsetter. Den siste tiden har smitten sunket noe.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer