Vis mer

Frykter rabies på gatehunder som kommer til Norge

Selv om de er vaksinert.

(upublisert) Opprettet

Mange av de rabiesvaksinerte gatehundene som er importert fra Øst-Europa til Norge, kan være smittefarlige likevel, viser en undersøkelse.

Ifølge Aftenposten har over halvparten av gatehundene som kommer til Norge fra Øst-Europa ingen beskyttelse mot rabies, selv om de har papirer på obligatorisk vaksine.

Vaksinen har liten effekt på hunder som allerede er smittet, viser undersøkelsen som Veterinærinstituttet har gjennomført på oppdrag for Mattilsynet.

Undersøkelsen er fra 2013, men publiseres nå i det internasjonalt anerkjente tidsskriftet Veterinary Record, som tilhører British Medical Journal Group.

Undersøkelsen viser at hver femte hund med vaksineattest har så lite antistoffer i blodet at det er tvilsomt om de i de hele tatt er blitt vaksinert.

Ifølge avisen vekker resultatene av undersøkelsen internasjonal oppsikt og blir trolig et viktig argument for fagfolk og nasjonale myndigheter som ønsker å skjerpe EUs regelverk for transport av kjæledyr over landegrensene. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.