Amerikanske soldater plasserer sandsekker ved et raffineri i Chalmette i Louisiana for å beskytte seg mot stormen Barry som er ventet i løpet av fredag eller lørdag. Foto: AP Photo / Matthew Hinton / NTB scanpix
Amerikanske soldater plasserer sandsekker ved et raffineri i Chalmette i Louisiana for å beskytte seg mot stormen Barry som er ventet i løpet av fredag eller lørdag. Foto: AP Photo / Matthew Hinton / NTB scanpix Vis mer

Ekstremværet Barry

Frykter ny dødsorkan i New Orleans

Den tropiske stormen Barry er ventet å treffe det sørøstlige USA fredag. Ifølge prognosene kan ekstremværet bli like kraftig som orkanen Katrina i 2005.

Publisert

I New Orleans og andre kystbyer i delstaten Louisiana forbereder innbyggerne seg på uværet, som fører med seg kraftig vind, ekstreme nedbørsmengder og mulig flom.

Regn og vind har allerede begynt å merkes langs kysten. Stormen, som har fått navnet Barry, er ventet å nå orkanstyrke fredag ettermiddag eller tidlig lørdag når den nærmer seg den sentralene eller sørøstlige kysten av Louisiana, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC).

Senteret har bemerket at vedvarende vinder har økt i styrke til nærmere 22,5 meter per sekund. Ifølge NHC vil Barry kunne bringe med seg livstruende flommer til kyst- og elveområder. Det er ventet regnmengder opp mot en halv meter i deler av delstaten.

Stormen befinner seg omtrent 145 kilometer fra utløpet til Mississippi-elven. Louisianas guvernør John Bel Edwards har erklært unntakstilstand.

Orkanen Katrina fra 2005 er den mest ødeleggende orkanen i amerikansk historie. Store områder ble oversvømt. Minst 1.200 mennesker omkom, hovedsakelig i New Orleans, der 75 prosent av byen sto under vann, etter at byens forsvarssystem mot flom brøt sammen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.