Ekstremværet Barry

Frykter ny dødsorkan i New Orleans

Den tropiske stormen Barry er ventet å treffe det sørøstlige USA fredag. Ifølge prognosene kan ekstremværet bli like kraftig som orkanen Katrina i 2005.

Amerikanske soldater plasserer sandsekker ved et raffineri i Chalmette i Louisiana for å beskytte seg mot stormen Barry som er ventet i løpet av fredag eller lørdag. Foto: AP Photo / Matthew Hinton / NTB scanpix
Amerikanske soldater plasserer sandsekker ved et raffineri i Chalmette i Louisiana for å beskytte seg mot stormen Barry som er ventet i løpet av fredag eller lørdag. Foto: AP Photo / Matthew Hinton / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I New Orleans og andre kystbyer i delstaten Louisiana forbereder innbyggerne seg på uværet, som fører med seg kraftig vind, ekstreme nedbørsmengder og mulig flom.

Regn og vind har allerede begynt å merkes langs kysten. Stormen, som har fått navnet Barry, er ventet å nå orkanstyrke fredag ettermiddag eller tidlig lørdag når den nærmer seg den sentralene eller sørøstlige kysten av Louisiana, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC).

Senteret har bemerket at vedvarende vinder har økt i styrke til nærmere 22,5 meter per sekund. Ifølge NHC vil Barry kunne bringe med seg livstruende flommer til kyst- og elveområder. Det er ventet regnmengder opp mot en halv meter i deler av delstaten.

Stormen befinner seg omtrent 145 kilometer fra utløpet til Mississippi-elven. Louisianas guvernør John Bel Edwards har erklært unntakstilstand.

Orkanen Katrina fra 2005 er den mest ødeleggende orkanen i amerikansk historie. Store områder ble oversvømt. Minst 1.200 mennesker omkom, hovedsakelig i New Orleans, der 75 prosent av byen sto under vann, etter at byens forsvarssystem mot flom brøt sammen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer