Nord-Korea:

Frykter humanitær katastrofe:
- Det ser virkelig ille ut

Nord-Korea registrerte onsdag seks nye dødsfall og 232.880 personer med febersymptomer i det som er et voksende coronautbrudd.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un på apotekbesøk i hovedstaden Pyongyang. Besøket fant ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA sted 15. mai, etter at myndighetene hadde erkjent at landet er rammet av et koronautbrudd. Foto: KCNA / AP / NTB
Nord-Koreas leder Kim Jong-un på apotekbesøk i hovedstaden Pyongyang. Besøket fant ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA sted 15. mai, etter at myndighetene hadde erkjent at landet er rammet av et koronautbrudd. Foto: KCNA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Siden slutten av april har dermed 62 personer dødd og over 1,7 millioner blitt syke, ifølge myndighetenes tall.

Over 1 million mennesker er i samme periode blitt friskmeldt, mens minst 691.170 er i karantene, ifølge tallene som ble lagt fram onsdag.

Eksperter sier til den britiske storavisen The Guardian at det fryktes en enorm humanitær katastrofe. Owen Miller, foreleser i Korea-studier ved universitetet i London sier følgende til avisen:

- Det ser virkelig ille ut. De står overfor en voldsom spredning av omikron uten beskyttelse fra vaksiner og mye - om noen - immunitet i befolkningen og uten noen av medisinene som er brukt til å behandle covid andre steder.

Eksperter i utlandet mener at mesteparten av sykdomstilfellene, er covid-19. Nordkoreanske myndigheter har kun kunnet bekrefte et lite antall koronatilfeller siden de for første gang i forrige uke erkjente at det er et utbrudd av coronasmitte i landet. Trolig skyldes det lave antallet påviste koronatilfeller at landet mangler testutstyr.

Landet har så langt takket nei til coronavaksiner fra utlandet, og landets 26 millioner innbyggere har dermed ingen immunitet.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kritiserte på et partimøte tirsdag myndighetenes håndtering av pandemien. Han anklaget ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA tjenestemenn for «umodenhet» og «slapphet».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer