Australia:

Frykter edderkopp-invasjon etter storflom

Etter kraftig regn og den verste flommen på mange tiår, advares innbyggerne i Sydney om en ny fare: dødelige edderkopper som søker tilflukt i hjemmene deres.

Innbyggere i Sydney advares om at slike edderkopper, den dødelige funnel-web-edderkoppen, kan være på vei inn i hjemmene deres. Foto: NTB scanpix / THE AUSTRALIAN REPTILE PARK / AFP)
Innbyggere i Sydney advares om at slike edderkopper, den dødelige funnel-web-edderkoppen, kan være på vei inn i hjemmene deres. Foto: NTB scanpix / THE AUSTRALIAN REPTILE PARK / AFP) Vis mer
Publisert

Store områder av delstaten New South Wales er rammet av flom, og forsteder nordvest i storbyen Sydney står fortsatt under vann selv om regnet onsdag ble erstattet av solskinn.

Samtidig som folk begynner å få oversikt over ødeleggelsene og forberede opprydningsarbeidet, kommer en advarsel til innbyggere i Sydney-regionen om en mulig invasjon av den dødelige edderkoppen kalt funnel-web spider.

– Det varme været som er i vente, samt høy luftfuktighet, er ideelle forhold for en kraftig økning i funnel-web-edderkopper, sier leder Tim Faulkner ved Australian Reptile Park.

Vil ha det tørt

Han peker på at den ekstreme flommen i Sydney-området har tvunget edderkoppene til å forlate sine naturlig tilholdssteder og søke tilflukt på tørrere steder.

– Dessverre kan det bety at de finner veien inn i hus og hjem ganske snart, sier Faulkner.

Bilder av tusenvis av ulike edderkopper som flykter fra flomvannet, har spredd seg i sosiale medier de siste dagene. Edderkoppene sees krype opp gjerdestolper og bygninger.

– Folk kommer til å finne mange slags i hagene sine … alle har edderkopper over alt, de prøver bare å finne et tørt sted, sier Blake Stone ved Billabong Zoo i Port Macquarie til Sydney Morning Herald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer