Frykt og avsky på Capitol Hill: – Situasjonen er eksplosiv

Den amerikanske hovedstaden Washington er preget av frykt og raseri. Det er frykt for nye, voldelige opprør og sinne blant både fiender og venner i politikken.

Politiet står vakt utenfor Capitol Hill i Washington. Foto: Julio Cortez/AP/NTB
Politiet står vakt utenfor Capitol Hill i Washington. Foto: Julio Cortez/AP/NTB Vis mer
Publisert

Det er republikanere mot demokrater, republikanere mot republikanere, og folkevalgte i begge partier raser mot den «katastrofale sikkerhetsglippen» som gjorde politikerne sårbare for folkets sinne, skriver nyhetsbyrået AP.

Demokratenes forsøk på å tvinge visepresident Mike Pence til å avsette Donald Trump, og riksrettstiltalen som fikk støtte fra flere republikanere, gjør situasjonen enda mer anspent.

– Det er som en kruttønne, sier en demokrat.

Representantenes hus har bestemt at Trump skal tiltales for å ha oppildnet til opprør. Riksrettsprosessen blir trolig det endelige oppgjøret med Trumps presidentskap. Den har som mål å sørge for at han aldri kan stille igjen, men trolig er det for kort tid igjen til å få kastet Trump på denne måten før han uansett går av 20. januar.

Vil kaste ut representanter

Samtidig pågår det såre interne prosesser i kongressbygningen på Capitol Hill. Den demokratiske senatoren Bob Casey har med flere andre stilt krav om at republikanerne som har støttet Trumps påstander om valgfusk, må kastes eller ties i hjel i Kongressen.

Særlig er demokratene ute etter senatorene Josh Hawley og Ted Cruz, som begge stemte for innsigelser mot valgresultatet timer etter at kongressbygningen måtte evakueres da den ble stormet av sinte Trump-tilhengere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer