Fremskrittspartiet

Frps stortingsgruppe bruker mest på fest og moro

Stortingspartiet som er mest kritisk til utbredt offentlig pengebruk, er fortsatt partiet som hygger seg mest på skattebetalernes regning.

Frps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Frps stortingsgruppe bruker fortsatt mest på fest og moro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Frps stortingsgruppe brukte i fjor 11.000 kroner per person på såkalte velferdstiltak som julebord, sommerfest og andre sosiale tiltak, skriver Aftenposten.

Det er rundt 23 ganger maksbeløpet til fest og moro for statsansatte. Frp er Stortingets tredje største parti, men har det suverent største budsjettet til fest og moro – både i totalbeløp og per person.

«Vi er en privat organisasjon som av åpenbare grunner må finansieres over statsbudsjettet. Vår organisasjon legger vekt på gode arbeidsforhold og et arbeidsmiljø hvor vi viser raushet og tar vare på våre ansatte og representanter. Dette gjenspeiles i at vi bruker en del av våre faste midler på velferdstiltak», skriver Frps sekretariatsleder Per Kristian Solbak i en epost.

Frp brukte imidlertid langt mindre på fest og moro i fjor sammenlignet med 2017, da partiets stortingsgruppe brukte 26.900 kroner på fest og moro per person, 57 ganger maksbeløpet. Etter omfattende kritikk, lovet partiet endring.

I fjor brukte Høyres stortingsgruppe rundt 9.000 kroner på velferdstiltak per person. Aps stortingsgruppe brukte rundt 4.000.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer