Frps og KrFs velgere mest skeptiske til coronavaksinen

Velgerne til Frp og KrF er mest skeptiske til å ta coronavaksinen, viser en ny undersøkelse. Mange av dem som ikke vil ta vaksine følger ikke smittevernreglene.

Kun 8 prosent av de spurte i en undersøkelse svarer at de ikke ønsker å ta coronavaksinen. Velgerne til Frp og KrF er mest skeptiske, mens Venstre-velgerne er minst. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kun 8 prosent av de spurte i en undersøkelse svarer at de ikke ønsker å ta coronavaksinen. Velgerne til Frp og KrF er mest skeptiske, mens Venstre-velgerne er minst. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

En undersøkelse som Helsedirektoratet gjorde i første uke av januar viste at 83 prosent er positive til å ta koronavaksinen. Dette er 10 prosentpoeng mer enn det tall fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) viser. Der svarer 73 prosent at de er positive, skriver Vårt Land.

I ISF-undersøkelsen framgår det også at velgerne til spesielt Frp og KrF er skeptisk til å ta vaksinen.

– Det er en større andel som totalt avviser vaksine i Frp og KrF. De ønsker ikke å ta vaksinen, og for noen kan det virke som det er en politisk protest. Mange av dem som ikke vil ta vaksine er også imot smitteverntiltakene, sier Dag Wollebæk, en av forskerne bak rapporten fra ISF.

I Frp er det 26 prosent som svarer at det er «nokså usannsynlig» eller «svært usannsynlig» at de vil ta vaksinen, mens i KrF er det 36 prosent som svarer det samme. Til sammenligning er det 20 prosent i Rødt og Sp som svarer det samme, og 14 prosent i MDG. I Ap er andelen 12 prosent, i Høyre 11, i SV 8 og i Venstre kun 2 prosent.

ISF gjør oppmerksom på at andelen KrF-velgere som har svart i undersøkelsen er veldig lav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer