Frp vil sparke rektorer som ikke stopper mobbing

Frps skoletalskvinne vil ta det opp med kunnskapsministeren.Frps skoletalskvinne, Bente Thorsen, sier til VG at hun ved første anledning vil ta opp behovet for å ansvarliggjøre skoleansatte med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

– Det foreligger allerede en mulighet i dag til å si opp rektorer og lærere som stadig har latt være å gripe inn mot mobbing i skolen. Men meg bekjent blir ikke denne muligheten brukt, sier Thorsen til VG.


Hun etterlyser økt bevissthet og vilje blant kommunepolitikerne som skoleeiere – til å ta muligheten i bruk.


– Dersom de gjentatte ganger ikke følger opp dette ansvaret de har for å sikre elevene et trygt arbeidsmiljø, gjør de ikke jobben sin, sier Thorsen.


Lederen for landets rektorer, forbundsleder Solveig Hvidsten Dahl i Skolelederforbundet, synes imidlertid ikke det er for vanskelig å avskjedige rektorer og lærere.


– Rektorer og lærere kan ikke ha dårligere rettssikkerhet enn andre ansatte i offentlig sektor. Men om du ikke følger opp det ansvaret du har i jobben din, så kan du miste den. Men det kan ikke være en lettvint løsning, sier hun.


– At man ikke lykkes med de grepene man gjør, er noe annet enn ikke å gjøre noe og ta det ansvaret som ligger til jobben, sier Dahl. (©NTB)


Legg til sol_no på SnapChat