Frp vil ha null kvoteflyktninger

Fremskrittspartiet (Frp) vil at Norge ikke tar imot kvoteflyktninger så lenge krigen i Ukraina pågår.

– Vi må prioritere, og vi mener at Norge skal prioritere ukrainere - som kommer fra vårt nærområde, sier Frps innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erling Wiborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
– Vi må prioritere, og vi mener at Norge skal prioritere ukrainere - som kommer fra vårt nærområde, sier Frps innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erling Wiborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Partiet vil ha så få kvoteflyktninger til Norge som mulig, men så lenge Ukraina-krigen varer, bør vi ikke ta imot noen. Regjeringen sier i statsbudsjettet for 2024 at Norge skal ta 1.000 kvoteflyktninger.

– Kapasiteten er nesten sprengt. Samtidig vet vi at 110 millioner mennesker er på flukt i verden. Da må vi prioritere, og vi mener at Norge skal prioritere ukrainere - som kommer fra vårt nærområde, sier Frps innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erling Wiborg til Vårt Land.

Det opprettes i snitt fem asylmottak i uken i Norge på grunn av de mange ukrainske flyktningene. Samtidig varsler kommunene at de har problemer med å bosette alle flyktningene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer