Frp vil ha kontrollsak mot Brenna

Fremskrittspartiet mener kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ikke svarer godt nok på partiets spørsmål om egen habilitet.

Publisert
Sist oppdatert

– Det er lite tillitvekkende. Vi mener Brenna må svare bedre på hvorfor det gikk flere uker fra hennes egen statssekretær ba om vurdering av sin habilitet til hun selv gjorde det samme, sier partileder Sylvi Listhaug.

Hun sier Frp også vil ha svar på hvordan det kunne gå over tre måneder fra Brennas gode og nære venn Frode Elgesem ba statsråden vurdere habiliteten sin, til hun faktisk erklærte seg inhabil overfor ham.

– Hvordan kunne hun, etter å ha fått et slikt varsel, likevel ta initiativ til å spille ham inn som styremedlem i Wergelandssenteret? Det er vanskelig å forstå, sier Listhaug.

Partiet mener det også er flere andre spørsmål de har reist, som er ubesvart, blant annet forhold knyttet til vurdering av den andre statssekretærens habilitet.

– Brenna innrømmer at en svært sentral SMS knyttet til habilitet ikke har vært journalført. Fremskrittspartiet vil vite om dette også gjelder annen korrespondanse knyttet til Brennas habilitet, sier Listhaug.

– Fremskrittspartiet vil derfor ta initiativ til at kontrollkomiteen nå oppretter en formell sak mot kunnskapsministeren, legger partilederen til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer