Frp vil fortsatt kreve et ekstraordinært strømmøte i Stortinget

Frp vil fortsatt kreve et ekstraordinært møte i Stortinget. Mandag skal presidentskapet avgjøre om Stortinget skal hasteinnkalles for å behandle strømtiltak.

Frp overleverte mandag en rekke forslag til Stortingets presidentskap. Blant forslagene finner en fjerning av elavgiften fra 1. september. Foto: Alf Simensen / NTB
Frp overleverte mandag en rekke forslag til Stortingets presidentskap. Blant forslagene finner en fjerning av elavgiften fra 1. september. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det er viktig at Stortinget er med og behandler denne saken. Det er en stor og viktig sak, sier nestleder Bård Hoksrud i Frp til NTB mandag morgen.

Frp overleverte mandag en rekke forslag til Stortingets presidentskap. Blant forslagene finner en fjerning av elavgiften fra 1. september og en innføring av makspris for strøm på 0,50 kroner per kWt som skal gjelde for alle, både husholdninger og næringsliv.

– Vi slår oss absolutt ikke til ro med at regjeringen har innkalt til møte med partiene på Stortinget, og sier det snart kommer nye tiltak. De har hatt mulighet til å ta tak i strømkrisen siden i fjor høst, fremme egne forslag eller støtte Frps forslag det siste året. Det har de ikke evnet, sier partileder Sylvi Listhaug i en pressemelding.

Presidentskapet på Stortinget skal i 11.30-tiden mandag avgjøre om Stortinget skal hasteinnkalles for å behandle strømtiltak, slik flere partier har krevd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer