Frp vil bruke 16,5 milliarder på avgiftskutt

Frp vil kutte avgiftene på øl, vin, sterkøl og snus. Samtidig vil partiet fjerne avgiften på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfrie drikkevarer.

Partileder Siv Jensen og finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug (i bakgrunnen) presenterer Frps alternative budsjett for 2021 under en pressekonferanse på Stortinget i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Partileder Siv Jensen og finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug (i bakgrunnen) presenterer Frps alternative budsjett for 2021 under en pressekonferanse på Stortinget i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Forslagene kommer fram i Fremskrittspartiets alternative budsjett, som ble lagt fram mandag. Oljefondet skal brukes til å dekke opp for inntektsbortfallet for staten.

Å redusere avgiften på øl og vin til svensk nivå er kostnadsberegnet til 5,25 milliarder kroner. Et kutt på 59 prosent i snusavgiften koster 950 millioner kroner.

– Frp tar folk flest og norsk økonomi på alvor. Derfor foreslår vi en grensehandelspakke som vil bringe avgiftene på typiske grensehandelsvarer ned til svensk nivå, sier Frp-leder Sylvi Listhaug.

– Dette innebærer å kutte alkoholavgiftene på øl, vin og sterkøl, kutt i avgiften på snus, fjerne avgiften på sjokolade- og sukkervarer, fjerning av avgiften på alkoholfrie drikkevarer og å fjerne grunnavgift på engangsemballasje.

Listhaug viser til en samlet avgiftsreduksjon på 11,5 milliarder kroner på «svenskevarer».

Samtidig reduserer Frp bilavgiftene med vel 3 milliarder kroner. Det største jafset tas i vektkomponenten i engangsavgiften, som reduseres med knappe to milliarder kroner. Bensinavgiften kuttes med 900 millioner.

Totalt kuttes avgiftene med 16,5 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer