Annonse

Frp truer med å gå ut av regjering

Grunnet saken om Syria-flyktningene.

Fremskrittspartiet truer med å stille kabinettsspørsmål eller gå ut av regjering dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene.

– Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere, så er det et klart signal til regjeringen. Da må vi ta dissens, stille kabinettsspørsmål, det er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, sier partiets nestleder Per Sandberg til NRK.

De parlamentariske lederne møtes til nye samtaler om Syria-flyktninger på Stortinget onsdag formiddag.

Fremskrittspartiet trakk seg fredag fra forhandlingene, mens de øvrige sju partiene på Stortinget fortsatt er innstilt på å få til et bredt politisk forlik.

Opposisjonen krever at Norge tar imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år. Samtidig har partiene uttrykt vilje til å forhandle om antall og tidsplan.

Regjeringspartiene har til nå motsatt seg å hente flere kvoteflyktninger til Norge fra Syria i år, utover de 1.500 Norge allerede har forpliktet seg til å ta imot.

En avtale mellom de parlamentariske lederne skal bli forelagt partienes stortingsgrupper før den kan legges fram for offentligheten. (©NTB)