Frp-topp har brutt Stortingets aksjeregler i flere år

Roy Steffensen (Frp) handlet aksjer og verdipapirer 291 ganger for 7 millioner kroner i sitt eget investeringsselskap siden 2016 uten å opplyse om aktiviteten.

Roy Steffensen (Frp) har unnlatt å gi innsyn i sine økonomiske interesser i flere år, noe han var forpliktet til. Han svarer at han har mistolket Stortingets nye aksjeregler fra 2017. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Roy Steffensen (Frp) har unnlatt å gi innsyn i sine økonomiske interesser i flere år, noe han var forpliktet til. Han svarer at han har mistolket Stortingets nye aksjeregler fra 2017. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Steffensen har kun oppgitt at han per 2. november 2017 eide 100 prosent av aksjene i Bataroyes Invest AS, melder Stavanger Aftenblad.

– Jeg har ikke gjort dette bevisst. Jeg har trodd at reglene fra 2016 fortsatt var de samme og tolket reglene som kom i 2017, feil. Jeg burde helt klart ha forsikret meg om at min forståelse var riktig, sier han til avisen.

Frp-politikeren påpeker at det i 2016 var tilstrekkelig å oppgi navnet på selskapet, men vedgår at dette ikke var nok da reglene ble skjerpet høsten 2017. Det betyr at Steffensen siden da har brutt Stortingets regler om registreringsplikt ved å rapportere feil, ufullstendig eller misvisende, skriver Aftenbladet.

Han sier at det er ingen kjekk situasjon å stå i med tanke på habilitetssakene som pågår, men betegner sin egen sak som svært liten.

– Feilen er ikke straffbar og handler verken om brudd på habilitetsregler eller innsidehandel, sier Steffensen, som har vært stortingsrepresentant for Rogaland siden 2013.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer