Vis mer

Frp slår alarm om segregering i Oslo

Frp slår alarm om en stadig mer segregert hovedstad. I Oslo er det fire drabantbyer der innvandrere – hovedsaklig fra Afrika og Asia – utgjør mer enn 60 prosent av befolkningen.

(upublisert) Opprettet

For åtte år siden gjaldt dette to drabantbyer, skriver Klassekampen.


Tallene, som ikke er publisert tidligere, viser at Haugenstua er delbydelen i Oslo hvor det er færrest etnisk norske. Her er 71,7 prosent av innbyggerne innvandrere, og 66,1 prosent er fra ikke-vestlige land. Rommen, Furuset og Fossum i Stovner og Alna bydeler har også en ikke-vestlig innvandrerandel høyere enn 60 prosent.


Frp har hentet tallene fra Oslo kommunes statistikkbank, som også har prognoser for hvordan Oslo vil se ut ti år fram i tid dersom segregeringstrenden fortsetter. Da vil ni delbydeler ha en ikke-vestlig befolkning på mellom 60 og 76 prosent og en innvandrerbefolkning på mellom 82 og 86 prosent.


Leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad (Frp), mener tallene viser at vi er på god vei til å få parallellsamfunn i Norge.


– Det viktigste nå er å få på plass en forståelse i det politiske miljøet om at vi ikke kan akseptere større innvandring enn det vi klarer å integrere, sier Njåstad til Klassekampen.


I Stovner bydel har andelen innbyggere med ikke-vestlig bakgrunn økt med 10 prosentpoeng siden 2008.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.