Vis mer

Frp rykker fram i ny måling

Mens Høyre og Ap faller mest.

(upublisert) Opprettet

Begge partiene faller 1,8 prosentpoeng på målingen som Ipsos MMI har laget for avisen. Arbeiderpartiet får en oppslutning på 36,8 prosent, mens Høyre får 21,4 prosent. Alle endringene er innenfor feilmarginene.

Frp går fram 1,5 prosentpoeng til 14,3 prosent, mens regjeringens samarbeidspartier KrF og Venstre går fram 0,7 og 0,4 prosentpoeng til 5,6 og 4,0 prosent. 4,0 får også SV som går fram 0,8 prosentpoeng, mens den tidligere rødgrønne regjeringspartneren Sp faller 0,3 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Miljøpartiet De Grønne faller 0,4 til 4,5, mens Rødt går fram 0,6 til 2,2. Andre partier får 1,4 prosent, en framgang på 0,5 prosentpoeng.

Dersom målingen var resultatet ved et stortingsvalg, ville de rødgrønne partiene og Rødt fått flertall sammen med 85 representanter. MDG ville fått 7, mens regjerings- og samarbeidspartiene sammen bare ville fått 77 plasser i nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.