Frp-politiker ber Stortinget vurdere å la andre tildele leiligheter

Stortinget har ikke hatt kontroll på regelverket for pendlerboliger, mener Frps Sivert Bjørnstad og foreslår at noen andre kan ta over tildelingen av dem.

Stortinget har ikke hatt kontroll på regelverket for pendlerboliger, mener Frps Sivert Bjørnstad og foreslår at noen andre kan ta over tildelingen av dem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Stortinget har ikke hatt kontroll på regelverket for pendlerboliger, mener Frps Sivert Bjørnstad og foreslår at noen andre kan ta over tildelingen av dem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Jeg mener det er verdt å diskutere. For det framgår tydelig at Stortingets administrasjon ikke har hatt full kontroll på regelverket som til enhver tid gjelder, sier Bjørnstad til Adresseavisen.

Et ekspertutvalg jobber for tiden med forslag til nye regler for Stortingets pendlerboliger. Ett av spørsmålene de skal se på, er hvem som skal administrere ordningen, sier utvalgsmedlem og jussprofessor Eirik Holmøyvik.

– Det kan være grunner til å legge dette til et organ utenfor administrasjonen av hensyn til legitimiteten til ordningen, sier han.

Bjørnstads forslag kommer på bakgrunn av håndteringen av hvem som må skatte av de tildelte boligene.

– Det er på det rene at Stortingets administrasjon er nødt til å øke kompetansen på disse spørsmålene, eventuelt at de setter ut forvaltningen av pendlerboligene og skattespørsmål til eksterne aktører som kan dette bedre og som er oppdatert på gjeldende rett og regelverk til enhver tid, sier Bjørnstad, som er opptatt av å gjenopprette tilliten til Stortinget.

Adresseavisen påpeker at uttalelsene ble gitt før de siste pendlerboligsakene om Ap-statsråd Hadia Tajik.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer