Frp-ordfører åpner døra for 29 Moria-flyktninger

Ordfører Torbjørn Klungland (Frp) i Flekkefjord sier ja til å ta imot 29 flyktninger fra den nedbrente Moria-leiren på Lesvos.

Mange flyktninger og asylsøkere er uten tak over hodet etter de voldsomme brannene i Moria-leiren på Lesvos i forrige uke. Foto: AP / NTB
Mange flyktninger og asylsøkere er uten tak over hodet etter de voldsomme brannene i Moria-leiren på Lesvos i forrige uke. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

På et møte i bystyret torsdag kveld, fikk Klungland flertall for følgende formulering, ifølge Avisen Agder :

«Flekkefjord kommune ser med uro på den håpløse humanitære situasjonen flyktningene fra Moria-leiren på Lesvos er i. Særlig utsatt under slike umenneskelige forhold er barn og ungdom. Flekkefjord kommune er derfor villig til straks å ta mot og bosette inntil 29 mennesker fra den ødelagte Moria-leiren.»

Bystyret i Flekkefjord vedtok i fjor å ta imot til sammen 30 flyktninger i 2020. Men hittil i år har det kun kommet én, fra Kongo.

Klungland begrunner forslaget med storbrannen i Moria-leiren.

– Bildene og synsinntrykkene som kommer derfra, levner ingen tvil om at mange som befinner seg i leiren, lever under ekstremt vanskelige forhold, og hvis ikke hjelp og tiltak foretas, kan vi risikere at situasjonen utvikler seg til en stor humanitær katastrofe, sa Klungland.

Regjeringen har vedtatt å hente i alt 50 flyktninger fra leirene i Hellas, fortrinnsvis barn og barnefamilier fra Syria. Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim har rast mot vedtaket, som han mener innebærer å åpne døra for flyktninger med «tvilsomt beskyttelsesbehov».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer