Frp-nestlederne: Samarbeidet med Venstre og KrF ødela

Det er ikke aktuelt for Fremskrittspartiet å inngå nye, bindende avtaler med Venstre og KrF, sier partiets nestledere. De mener samarbeidet har ødelagt for Frp.

Terje Søviknes er på plass på Fremskrittspartiet valgvake på Hotel Bristol. Foto: Terje Pedersen / NTB
Terje Søviknes er på plass på Fremskrittspartiet valgvake på Hotel Bristol. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Fra 2013–2017 trivdes vi veldig godt i regjering og fikk synliggjort forskjellen mellom oss og Venstre og KrF. Men da de to kom inn i regjering ble alle kompromissene vanskelige, sier andre nestleder Terje Søviknes til VG.

Venstre gikk inn i regjeringen i januar 2018, mens KrF gikk inn ett år senere. I januar 2020 forlot Frp regjeringskontorene etter at regjeringen hadde hentet hjem en terrorsiktet IS-kvinne fra Syria.

Første nestleder Ketil Solvik-Olsen sier han fremdeles håper på ny regjeringsdeltakelse etter valget, men at det denne gangen ikke vil være aktuelt med noen bindende avtaler.

– Det blir ingen nye bindende avtaler der vi forhandler vekk våre standpunkt. Det ble oppfattet som en tvangsgreie, sier Solvik-Olsen til VG.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer