Frps landsmøte

Frp krever DNA-testing av Syria-barna

Ti lokallag i Frp krever DNA-testing dersom foreldreløse barn av norske IS-krigere i Syria skal hentes hjem til Norge. For foreldrene vil de ikke vise nåde.

Vil DNA-teste Syria-barna. Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo
Vil DNA-teste Syria-barna. Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Norske myndigheter skal ikke under noen omstendigheter hjelpe eller medvirke til at IS-krigere eller IS-kvinner kommer tilbake til Norge, heter det i en resolusjon som etter alle solemerker blir vedtatt på Frps landsmøte.

Bak forslaget står ti fylkeslag – Vestfold og Telemark, Trøndelag, Viken, Oslo, Troms og Finnmark, Nordland, Vestland, Rogaland, Innlandet og Møre og Romsdal.

Krever DNA-testing

Regjeringen vil hjelpe foreldreløse barn, men bare i de tilfeller der tilhørigheten til Norge kan dokumenteres gjennom DNA, mener Frp.

– Det finnes ingen angrefrist for IS-krigere og sympatisører. Som IS-kriger eller IS-sympatisør har man valgt å støtte et terrorregime. Det valget har noen konsekvenser, og en av dem er at du ikke lenger er velkommen i Norge, lyder forslaget.

Innad i regjeringen spriker imidlertid synet på hva som skal gjøres med Syria-barna. Statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å hente foreldreløse barn til Norge, mens KrF at alle barn, foreldreløse eller ei, må få komme hjem. KrF mener også at Norge ikke skal skille mødre fra barna deres. Også Venstre mener at barn i Syria med norsk tilknytning må hentes hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer