Frp holder fast på regjeringsstrategi – vil ikke støtte en regjering de ikke er en del av

Fremskrittspartiet vil ikke støtte en regjering de ikke er en del av etter valget i 2021, slår partiets landsstyre fast.

Frp-leder Siv Jensen sier partiet ikke har noen appetitt på å gå i regjering med KrF og Venstre igjen, men sier det er velgerne og eventuelle gjennomslag som avgjør. Partiets landsstyre vedtok søndag regjeringsstrategien og krav til budsjettforhandlingene i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen sier partiet ikke har noen appetitt på å gå i regjering med KrF og Venstre igjen, men sier det er velgerne og eventuelle gjennomslag som avgjør. Partiets landsstyre vedtok søndag regjeringsstrategien og krav til budsjettforhandlingene i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Partileder Siv Jensen sier landsstyret er tydelig på at Frp «ikke har noen appetitt» for å gå inn i en ny regjering med KrF og Venstre.

– Samtidig anerkjenner vi at det er velgerne som skal sette sammen Stortinget. Skal vi gå i regjering handler det om oppslutning og gjennomslag, sier hun til NTB.

Partiet holder fast på denne årelange strategien til tross for at partiet gikk ut av regjering i januar og forbereder seg til å forhandle med regjeringspartiene om statsbudsjett i høst.

Krever gjennomslag

Men Siv Jensen avviser at det er noen motsigelse i regjeringsstrategien og det at partiet kan støtte regjeringens budsjett.

– Vi har gått ut av denne regjeringen og vi har sagt at vi gjerne kan sette oss til forhandlingsbordet for å se hva vi kan få av gjennomslag. Det er fullt mulig for regjeringen å gå til andre partier. Regjeringen må ha flertall, men det er ikke gitt at de får det med oss, sier Jensen.

Et enstemmig landsstyre vedtok også fem krav før budsjettforhandlingene. Antall kvoteflyktninger Norge skal motta settes til «et minimum» neste år, bistandsbudsjettet må reduseres og hjelp til nærområder av krig og konflikter styrkes, er blant dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer