Frps landsmøte

Frp: Foreldre til mindreårige kriminelle bør miste barnetrygden

Fremskrittspartiet mener at foreldre bør miste ytelser som barnetrygd i en periode dersom barna deres begår kriminalitet.

Frp mener foreldre til mindreårige kriminelle bør miste barnetrygden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Frp mener foreldre til mindreårige kriminelle bør miste barnetrygden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

En resolusjon om saken ble enstemmig vedtatt på partiets landsmøte søndag.

«Landsmøtet ber regjeringen vurdere om ytelser til foreldre som kan knyttes opp til oppdragelsesplikten, som barnetrygd, frafaller i en tidsperiode dersom mindreårige begår kriminalitet», heter det i resolusjonen.

Ifølge Frp trengs det sterkere lut enn det som er tilfellet i dag for å ansvarliggjøre foreldre i utsatte grupper for det barna driver med på fritiden og redusere antallet mindreårige som deltar i kriminalitet.

«Dagens konsekvenser oppfattes ikke som tilstrekkelige til at en del foreldre aktivt hindrer barnas involvering i usunn og kriminell aktivitet. Da må nye virkemidler prøves», heter det i resolusjonen, som også tar til orde for at angrep og trusler med kniv eller annet våpen må slås ned på og møtes med en tydelig konsekvens.

Frp mener også at innkreving av bøter må følges opp mot foreldrene i tilfeller der mindreårige er involvert, og at ungdomsstraff skal ilegges domstolskontroll.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer