Frp får nye 5 millioner fra omstridt gruppe

For andre gang denne sommeren får Frp 5 millioner i valgkampbidrag fra den omstridte gruppen «Aksjon for borgerlig valgseier».

Fremskrittspartiet får nye 5 millioner i valgkampbidrag fra den omstridte gruppen Aksjon for borgerlig valgseier. Foto: Annika Byrde / NTB
Fremskrittspartiet får nye 5 millioner i valgkampbidrag fra den omstridte gruppen Aksjon for borgerlig valgseier. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Gruppen er omstridt fordi de ikke offentliggjør hvem som står bak donasjonene.

Foreningen oppgir at det nye bidraget gis på bakgrunn av støtte fra et økende antall medlemmer.

– Støtten vi har mottatt, er en anerkjennelse av aksjonen og arbeidet som vi gjør for å sikre fremtiden til kommende generasjoner, sier gruppens talsperson Ole Gunnar Hauso i en pressemelding.

Aksjonsgruppen har tidligere sagt at midlene blant annet skal brukes til å utjevne midlene venstresiden får fra ulike fagforeninger.

– Vi har blitt beskyldt for å omgå partiloven fordi våre økonomiske støttespillere ikke blir offentliggjort. LO og fagforbundene oppgir heller ikke navnene på sine medlemmer som i løpet av de siste fem årene har bidratt til å finansiere venstresiden med over 180 millioner kroner, skriver Hauso.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer