Frp åpner for å forlenge corona­loven

Fremskrittspartiet åpner for å vurdere en etappevis forlengelse av den spesielle unntaksloven som er innført under coronakrisen, ifølge partileder Siv Jensen.

Frp-leder Siv Jensen sier partiet er åpne for å vurdere forlengelse av coronaloven. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen sier partiet er åpne for å vurdere forlengelse av coronaloven. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi er fortsatt ikke i en normal situasjon, og Frp er derfor åpne for å vurdere forlengelse av coronaloven. Dette skal vi drøfte i stortingsgruppen vår onsdag, sier hun til NTB.

coronaloven gir regjeringen vide fullmakter under viruskrisen. Loven utløper 27. april, med mindre den blir forlenget.

Midlertidig og begrenset

– Frp var opptatt av å ramme loven kraftig inn og begrense omfanget av den. Det klarte vi. Regjeringen har heller ikke latt det gå inflasjon i kontroversielle saker. Derfor kan vi vurdere en etappevis forlengelse dersom det er nødvendig. Loven skal fortsatt være midlertidig og begrenset, sier Jensen.

Stanses av en tredel

Flere titalls midlertidige forskrifter er alt innført med hjemmel i koronaloven, mens noen få er stanset av de folkevalgte. Ifølge loven kan et mindretall på en tredel av stortingsrepresentantene sette foten ned for regjeringens forslag.

Et samlet Storting stilte seg bak loven da den ble vedtatt, men før påske gjorde Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad det klart at partiet ikke ønsker en forlengelse.

Verken Ap eller SV har så langt gitt noe klart svar på om de går inn for å forlenge loven.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer