Chris Froome var innblandet i en velt onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Chris Froome var innblandet i en velt onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Tour de France

Froome i velt under oppvarming, går glipp Tour de France

Tour de France-favoritten Chris Froome gikk i bakken i en velt før start i et ritt onsdag. Han pådro seg et beinbrudd og kommer ikke til start i Tour de France.

Publisert

Det var Sky News som meldte om den omfattende skaden. Han deltok i Critérium du Dauphiné-rittet. Der går fjerde etappe onsdag. – Chris Froome er på vei til sykehuset og vil ikke starte, kommuniserte laget hans Team Ineos i en pressemelding onsdag.

Det fatale for Froome skjedde i forkant av onsdagens tempoetappe.

- Han er alvorlig skadd. Det er klart at han ikke kan delta i Tour de France. Han har problemer med å snakke, sa teamsjef Dave Brailsford.

Tour de France starter 6. juli.

Team Ineos-løperen Froome er blitt sammenlagtvinner i Tour de France fire ganger (2013, 2015, 2016 og 2016. Sist år ble det tredjeplass. Da ble lagkamerat Gerraint Thomas sammenlagtvinner.

Froome har også blitt sammenlagtvinner i Critérium du Dauphiné tre ganger. Det blir han ikke i år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.