Fritidsbåt brant gjennom hele natten på Tjøme

Det brenner i en fritidsbåt på Tjøme i Vestfold. Båten skal være overtent, ifølge brannvesenet. Ni personer var i båten, men ingen er skadd.

En 52 fots fritidsbåt begynte å brenne ved Havna hotell på Tjøme natt til tirsdag. Båten ble slept ut fra havna for å hindre at brannen spredte seg til andre båter. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB scanpix
En 52 fots fritidsbåt begynte å brenne ved Havna hotell på Tjøme natt til tirsdag. Båten ble slept ut fra havna for å hindre at brannen spredte seg til andre båter. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fritidsbåt på 52 fot med ni personer om bord tok fyr på Tjøme utenfor Tønsberg mandag kveld. Først rundt ni timer senere var brannen slukket.

Personene om bord ringte selv politiet og varslet om brannen ved 22.30-tiden mandag. Båten lå ved Havna hotell på Tjøme da brannen brøt ut. Båten ble slept ut fra havna for å hindre at brannen spredte seg til andre båter. Fartøyet er en 52 fots fritidsbåt, ifølge NRK.

– Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på flammene, men brannen blusset opp igjen flere ganger i løpet av natten, sier oppdragsleder Jan Tore Gregersen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det tok rundt ni timer fra brannen oppsto til den var slukket ved 7.30-tiden tirsdag.

– På et tidspunkt gikk det hull på dieseltanken. Vi vurderte da at det var bedre at dieselen og båten brant enn at dieselen gikk i vannet. Da brannen var slukket, ble havaristen sikret med lenser, sier brannmester Trond M. Abrahamsen i Vestfold interkommunale brannvesen.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Når båten er blitt kald, vil politiet undersøke den i samarbeid med brannvesenet.

Ingen av de ni som befant seg om bord, ble skadd i brannen. Båten er totalskadd, opplyser politiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer