Frifunnet i retten for plagiatanklage fra Timberland

Sportskjeden Sport Outlet er i Gulating lagmannsrett frifunnet for å ha plagiert skomodeller fra den amerikanske skoprodusenten Timberland.

Timberland saksøkte Sport Outlet for å ha etterlignet flere skomodeller, men tapte i både tingretten og lagmannsretten. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Timberland saksøkte Sport Outlet for å ha etterlignet flere skomodeller, men tapte i både tingretten og lagmannsretten. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Timberland, gjennom søsterselskapet TBL Licensing LLC, saksøkte den norske sportskjeden for å ha etterlignet seks skomodeller.

Gulating lagmannsrett mener det ikke er noen tvil om at skoene ligner, og at Sport Outlet kan ha brukt Timberlands sko som inspirasjon. Men det er også klare ulikheter, mener lagmannsretten, som dermed har kommet til samme avgjørelse som Hordaland tingrett i april.

TBL Licensing LLC må ut med 2,5 millioner i erstatning til Sport Outlet, samt 677.450 kroner i sakskostnader.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer