Freya jaget person som badet i Bærum

Hvalrossen Freya har de siste dagene oppholdt seg i Bærum. Onsdag formiddag ble politiet tilkalt da hun jaget en person som badet.

Hvalrossen Freya har ankommet Kadettangen i Bærum. Der skal hun, ifølge politiet, jaget en person som badet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Hvalrossen Freya har ankommet Kadettangen i Bærum. Der skal hun, ifølge politiet, jaget en person som badet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Den oppførte seg litt sint og hveste. Vi har politibåt på vei for å sørge for at badegjester holder avstand til dyret, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Hendelsen oppsto på Kadettangen i Bærum.

– Vi er også på stedet med en politipatrulje på land. Hvalrossen er nå ved stupetårnet, opplyser de.

De siste månedene har Freya vært både på øst- og vestsiden av Ytre Oslofjord. Hun ble observert i Kragerø 12. april, og ble for alvor kjendis et par måneder senere da hun tok seg til rette og slappet av i flere fritidsbåter.

17. juli ankom hun Oslo. Der skapte hun stor ståhei da hun tilbrakte flere dager i båthavnen i Frognerkilen, hvor store mengder skuelystne møtte opp både på lands og til vanns. Fiskeridirektoratet og flere har oppfordret skuelystne til å holde god avstand til Freya for å unngå at hun blir stresset.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer