Freya går verden rundt: - Skaper sensasjon i Norge

Det er ikke bare norske medier som har fattet interesse for hvalrossen Freya. Den arktiske gjesten har også funnet veien til aviser verden over.

Det er ikke første gang Oslofjorden får besøk av hvalross, men det er svært sjelden at de slår seg til ro såpass lenge, ifølge eksperter. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Det er ikke første gang Oslofjorden får besøk av hvalross, men det er svært sjelden at de slår seg til ro såpass lenge, ifølge eksperter. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Etter at SAS-streiken ble avblåst, har nyhetsbildet i Norge sakte, men sikkert beveget seg mot mer sedvanlige agurktider, noe som ikke er helt uvanlig i disse sommertider.

Etter at hvalrossen Freya dukket opp stadig lenger inn Oslofjorden, har hun daglig skapt overskrifter i både riksmediene og lokalaviser.

Det er ikke første gang en hvalross kommer på besøk i disse trakter, men eksperter har påpekt hvor sjelden det er at de slår seg til ro her såpass lenge. Det uvanlige besøket vekker nå oppsikt verden over.

Indiske og britiske aviser

– Det er midt på sommeren i Norge og en perfekt tid for lange svømmeturer og fiskeeventyr. Men for mange Oslo-folk blir sommerplanene avbrutt av nærværet av hvalrossen Freya, skriver indiske The Indian Express.

En rekke britiske aviser og medier har også fått med seg fenomenet.

– Hun er døpt Freya etter den norrøne kjærlighetsgudinnen og har mer eller mindre blitt en kjendis i landet, skriver BBC.

– Freya ble først berømt i Norge da hun klatret opp i fritidsbåter i Kragerø, en idyllisk kystby på sørkysten, og hun har gjort det samme i hovedstadens farvann siden 17. juli, skriver The Guardian.

– En ung kvinne med bart

Også på andre siden av Atlanterhavet skrives det om det 600 kilo tunge dyret.

NBC News har laget en videoreportasje, og den amerikanske faktasjekkeren Snopes har til og med foretatt en faktasjekk av hvorvidt Freya faktisk har ødelagt og senket flere småbåter – de kom fram til at denne påstanden stemte.

Mange medier skriver samtidig også om hvordan all oppmerksomheten og begeistringen rundt Freya også har en litt mer problematisk side.

– Dessverre har all oppmerksomheten vært stressende og overveldende for henne. I det siste har hun befunnet seg i Oslo, hvor tilskuerne har vært for mange, skriver det amerikanske nettstedet Huffington Post.

– En ung kvinne med bart, som veier 600 kilo og sover 20 timer i døgnet, skaper sensasjon i Norge: møt hvalrossen Freya, skriver g1 , en nettavis som tilhører Brasils største mediekonsern Globo.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer